Diensten van de Pastorale Partner

scheidingslijn-logo

Als een dierbare overlijdt, kan De Pastorale Partner de uitvaart verzorgen. Het levensverhaal van de overledene en zijn of haar naasten staat altijd centraal. Denk aan vragen als ‘Wie waren wij voor elkaar?’, ‘Wat heeft het leven gebracht?’ en ‘Wat was belangrijk in het leven van de overledene?’. Maar ook ‘Van wie nemen we afscheid?’ en ‘Hoe kunnen we elkaar loslaten en de overledene toevertrouwen aan de eeuwige rust?’.

Bel 06 215 977 24 of mail maurice@depastoralepartner.nl

Om goed afscheid te kunnen nemen is vooraf een persoonlijk gesprek nodig. Samen stellen we de afscheidsdienst samen. We bespreken dan ook hoe u afscheid wilt nemen. In kleine intieme kring of met een groter gezelschap. Ook muziek en rituelen bespreek ik dan met u. De Pastorale Partner leidt het afscheid geheel volgens uw wensen.

Bel 06 215 977 24 of mail maurice@depastoralepartner.nl

Op de dag van de begrafenis of crematie kan De Pastorale Partner de plechtigheid leiden. Ook kan hij als uitvaartspreker optreden als u dat prettig vindt. Bovendien kan hij structuur bieden bij het opstellen van een tekst die u zelf wilt uitspreken.

Bel 06 215 977 24 of mail maurice@depastoralepartner.nl

In de laatste levensfase zoeken mensen vaak steun bij de afronding van het leven. Er is dan behoefte om de balans van het leven op te maken. ‘Wat heeft het leven mij gebracht?’, ‘Wat is blijven liggen?’, ‘Waaraan kan en wil ik nog aandacht geven?, ‘Hoe kan ik afronden en loslaten? en ‘Hoe wil ik afscheid nemen?’ Bij deze vragen kunt u misschien steun vinden in bepaalde teksten en rituelen. Een gebed kan troost en steun bieden. Heeft u hieraan geen behoefte? Ook vanuit het leven zelf kan De Pastorale Partner u en uw naasten in deze fase begeleiden.

Bel 06 215 977 24 of mail maurice@depastoralepartner.nl

Ieder mens gelooft op zijn eigen individuele manier. Hiervoor hoeft u niet verbonden te zijn aan een kerkgenootschap. En ook al heeft u de kerk verlaten. Dan is daarmee is uw persoonlijke geloof nog niet verdwenen. Kunt u fysiek niet meer deel uitmaken van een gemeenschap? Dan vraagt het zoeken naar zingeving soms extra aandacht om het leven weer als bezielend te ervaren. Heeft u bepaalde vragen en/of twijfels? De Pastorale Partner begeleidt u graag in uw persoonlijke groei en spiritualiteit.

Kunt u uw huis niet verlaten door ziekte of handicap? De Pastorale Partner kan u ook thuis begeleiden. Welk type huisbezoek wenst u?

Bel 06 215 977 24 of mail maurice@depastoralepartner.nl

Heeft u vragen?

Bel 06-215 977 24
of mail mij direct.

Ik ontvang graag de nieuwsbrief

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.