pastoralepartner-portret

Wie is De Pastorale Partner?

scheidingslijn-logo

‘GELOVEN KAN OOK ZONDER KERK’

Betrokken geestelijk verzorger

De Pastorale Partner is de empathische pastor en eerstelijns geestelijk verzorger Maurice Van der Put. Maurice studeerde zeven jaar Pastorale Theologie in Heerlen. Hij heeft 27 jaar ervaring als pastor en eerstelijns geestelijk verzorger in verpleeghuizen, waarvan 16 jaar als zelfstandige. Door zijn jarenlange ervaring kent hij het vak vanuit de praktijk. Zijn missie is mensen en hun naasten steunen om het leven zin te geven.
Hij is één van de initiatiefnemers van de oprichting van Haagsche-Zin, een platform waar geestelijke verzorgers en professionals uit de zorg en het sociale domein elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek gaan over zin en bezieling, over betekenisvol leven in onze hedendaagse tijd en samenleving. Om aandacht voor zingeving en levensbeschouwing in de thuissituatie op eigentijdse wijze invulling te geven afgestemd op de mens met levensvragen die een beroep doet op onze zorg en begeleiding.

Mentaal welbevinden voor iedereen

Pastor Maurice is van mening dat iedereen zelf zijn leven moet zingeven. Je kunt het zelf, maar niet altijd alleen. Maurice geeft steun om het leven zin te geven voor een mentaal welbevinden. Vanuit het geloof, maar vooral ook vanuit uw eigen levensperspectief. Hij wil mensen niet bekeren, want ‘geloven kan ook zonder kerk’. Met deze houding beweegt hij mee in de huidige verandering van geloof naar zingeving, mindfulness en bezinning.

Balans in denken, voelen en handelen

Ziekte of het verlies van een dierbare brengt veel stress en verdriet met zich mee. Door een heftige verandering zijn uw denken, voelen en handelen vaak niet meer in balans. En omdat u veel praktische zaken moet regelen, komt de rouwverwerking pas later. U kunt dan in een dal belanden waar u weer uit wilt komen. Hierbij help ik u graag.

Geestelijk verzorger thuis is een vak

Maurice maakt zich persoonlijk sterk voor meer erkenning van het vak geestelijk verzorger in de thuissituatie. Op landelijk niveau als voorzitter van het Werkveld geestelijk verzorgers thuis van de landelijke beroepsvereniging VGVZ, waar hij theorie én praktijk met elkaar verbindt. Ook regionaal is hij actief en heeft hij samen met andere vrijgevestigde geestelijk verzorgers de stichting Haagsche-Zin opgericht om mensen in de thuissituatie te ondersteunen met levensvragen.

Het doel waarna hij streeft is mensen sterk te leren staan in hun eigen leven en hun wortels te leren kennen omdat het gezond is je leven te bevragen; Wie ben ik eigenlijk? En wat is voor mij belangrijk en waarom? Wat maakt het leven voor mij waardevol, betekenisvol?

Hoe kan ik u ondersteunen? Neem gerust contact op voor al uw vragen.

Bel 06 215 977 24 of mail maurice@depastoralepartner.nl

Heeft u vragen?

Bel 06-215 977 24
of mail mij direct.

Ik ontvang graag de nieuwsbrief

Invalid Email
Please check the captcha to verify you are not a robot.