Rondzendbrief nr. 2 jaargang 1 – winter 2013-2014

In deze rondzendbrief worden twee boeken besproken en leest u het tweede artikel in de serie over de waarde van het gebed.

Tevens treft u een overzicht aan van de activiteiten van de Pastorale Partner of van activiteiten waar de Pastorale Partner in participeert waaronder gespreksavonden en gedachtenisdiensten. Klik hier voor de activiteiten van de Pastorale Partner

De volgende rondzendbrief verschijnt in het voorjaar van 2014


 Over bidden – deel 2

Veel mensen vragen: "Wilt u met mij bidden?" Wat is bidden eigenlijk? En hoe kunnen mensen een leven van gebed leiden zoals kloosterlingen, monniken, kluizenaars doen?
In de rondzendbrieven verschijnt een serie over de waarde van het gebed. Elke keer wordt vooral één aspect benadrukt. In rondzendbrief 2 ligt het accent op het klachtgebed. Kan dat? Klagen in gebed? Sommigen twijfelen. De Klaagliederen en Klaagpsalmen in de Bijbel wijzen ons een weg.

Meer lezen over dit onderwerp? Klik dan hier


Boekbesprekingen

Ingrid van der Aart schreef een boek over het verlies van haar dochter met als titel "Liefde is voor altijd"

Liefde is voor altijd
Uitgeverij Conferent
www.conferent.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1ste druk 2013
ISBN 9789491591020
134 blz. € 15,--

boek-liefde-is-voor-altijd

In het boek "Liefde is voor altijd", beschrijft Ingrid van der Aart haar eigen levensverhaal maar met name dat van een van haar dochters Winnie, die na een ogenschijnlijk onbezorgde kleutertijd, zich ontwikkelt tot een meisje met gedragsproblemen. Later blijkt Winnie aan DIS te lijden, Dissociatieve identiteitsstoornis, een aandoening waarbij iemand twee of meer van elkaar te onderscheiden persoonlijkheidstoestanden kan aannemen. Een verwarrend en soms ook destructieve aandoening, want: Wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik? Uiteindelijk pleegt Winnie suïcide waarbij de vraag blijft of dat echt haar intentie was.
Het boek zal herkenning oproepen bij ouders die een kind verloren en is alleen daarom al tot steun.

Meer lezen? Klik dan hier

Van Ark-Mission verscheen een boekje met de titel " Ik heb verdriet."

Ik heb verdriet
Uitgeverij Arkmission – Amsterdam 2011 (2e druk 2013)
Bestelnummer 552494
Eén exemplaar gratis. Anders te bestellen per vijftal á € 1,50
Het boekje is ook geheel online te lezen op www.ikhebverdriet.nl

boek-ik-heb-verdriet

Op de wesbite www.ikhebverdriet.nl lezen we: Een boekje voor tijden van verdriet.
Als je verdriet hebt, zoek je een arm om je heen. Letterlijk of figuurlijk. Zo ben je waarschijnlijk ook op deze website terecht gekomen. Hopelijk vind je hier steun en troost in deze moeilijke periode van je leven.

Meer lezen? Klik dan hier