Even voorstellen

maurice-van-der-putMijn naam is Maurice van der Put (1962)

Voor mij is geloven belangrijk. Het geeft betekenis en zin aan het leven en het steunt me ook als het eens tegen zit.

Vanuit de overtuiging dat dit ook voor anderen zo zal zijn en vanuit interesse ben ik pastoraal theologie gaan studeren in Heerlen waar ik in 1991 de studie doctoraal afrondde.
Vervolgens heb ik zo'n tien jaar in verpleeghuizen gewerkt als pastor - geestelijk verzorger. Juist het individuele gesprek met mensen heeft me altijd aangetrokken. In het geloofsgesprek op zoek gaan naar wie God is in iemands leven is een boeiende uitdaging. Ik merkte dat die zoektocht en geloven niet alleen binnen een kerkelijk context plaats vindt maar vaak ook daarbuiten. In de jaren als pastor in verpleeghuizen heb ik leren luisteren naar een veelheid aan levensverhalen en hoe geloof zich daarin manifesteerde. De bewoners hebben me geleerd hoe mensen te helpen om vanuit hun eigen leefsituatie levensbeschouwing ter sprake te brengen en te ontwikkelen.

In 2002 heb ik het initiatief genomen om het pastoraal bureau De Pastorale Partner op te richten en als zelfstandig geestelijk verzorger mijn diensten aan te bieden.
In de spreekkamer van de Pastorale Partner of bij mensen thuis kan het geloofsgesprek plaats vinden. Mensen geloven in God, maar zijn soms ook zoekend naar geloof en steun in eigen kracht en in medemensen. Vandaar dat ik me nu ook richt op levensverhalen van mensen waarin we samen spoorzoeker zijn naar wat u bezig houdt en naar de "zin" van uw eigen leven.